Társadalmi hatásunk

Környezetvédelem és újrahasználat

A Cseritinek és leadóinknak köszönhetően évente több mint 400 tonna ruha, 40 tonna könyv, illetve rengeteg egyéb tárgy marad tovább használatban és ezáltal körforgásban. Ezek a holmik, eredeti funkciójukat megőrizve, nem szeméttelepre, hanem új tulajdonoshoz kerülnek. Ennek fenntarthatósági szempontból kettős pozitív hatása is van, hiszen egyrészt csökken a keletkező hulladékmennyiség, másrészt kevesebb új használati tárgy előállítására van igény, ami nagyban segíti a Föld erőforrásainak ésszerűbb felhasználását is.

Működésünk kezdete óta 3 500 tonna hulladéktól mentettük meg környezetünket.


Szociális vásárlási lehetőség

Visszatérő vevőink jelentős részét olyan nehéz helyzetű, alacsonyabb jövedelmű családok és nyugdíjasok jelentik, akik számára intézményesített formában ma a Cseriti az egyik legjobb megoldás a kedvező árú használati cikkek vásárlásához.

Ugyanakkor a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben egyre többen választanak bennünket azok is, aki nemcsak a környezetüket, hanem pénztárcájukat is óvni szeretnék.

Mivel a Cseriti árai a mindenkori használt piaci áraknál átlagosan 35%-kal alacsonyabbak, így a 2011-es indulásunk óta vevőink több mint 640 millió Ft-ot takarítottak meg nálunk.

TOVÁBBADOMÁNYOZÁS

Közhasznú nonprofit társadalmi vállalkozásként működésünk fenntartása és fejlesztése mellett rendszeresen támogatunk civil szervezeteket önkormányzatokat és családokat tárgyi adományokkal.

2022-ben többek között a JCC Budapest - Bálint házzal, a Budapest Bike Maffiával, valamint az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvánnyal szorosan együttműködve igyekeztünk kiemelt segítséget nyújtani az ukrajnai háború menekültjeinek és a térségben maradt, kárpátaljai magyaroknak.

Emellett jelenleg már öt budapesti önkormányzat szociális és családsegítő osztályának az ajánlása által havonta 7 rászoruló családot öltöztetünk fel az üzleteinkben megtalálható jó minőségű szezonális ruhákkal 30-30 ezer Ft értékben.

Támogatott szervezetek:

CÉGADATOK

ReBolt

Kereskedelmi Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

LEVELEZÉSI CÍM

1034 Budapest, Bécsi út 120.

ADÓSZÁM

28774040-2-41

TEL

+36 30 285 2185

E-MAIL

cseriti@cseriti.hu

Elismerések

Figyelő TOP200
Provident
Sokszínűségi Karta

Együttműködő Partnerek

Hungarian Business Leaders Forum
CSR Hungary
Vogel Ügyvédi Iroda
Adatkezelés@ 2023 REBOLT KERESKEDELMI NONPROFIT KFT. – MINDEN JOG FENNTARTVA.