Társadalmi hatásunk

Környezetvédelem és újrahasználat

A Cseritinek és leadóinknak köszönhetően évente több mint 400 tonna ruha, 40 tonna könyv, illetve rengeteg egyéb tárgy marad tovább használatban és ezáltal körforgásban. Ezek a holmik, eredeti funkciójukat megőrizve, nem szeméttelepre, hanem új tulajdonoshoz kerülnek. Ennek fenntarthatósági szempontból kettős pozitív hatása is van, hiszen egyrészt csökken a keletkező hulladékmennyiség, másrészt kevesebb új használati tárgy előállítására van igény, ami nagyban segíti a Föld erőforrásainak ésszerűbb felhasználását is.

Működésünk kezdete óta több mint 4300 tonna hulladéktól mentettük meg környezetünket.


Szociális vásárlási lehetőség

Visszatérő vevőink jelentős részét olyan nehéz helyzetű, alacsonyabb jövedelmű családok és nyugdíjasok jelentik, akik számára intézményesített formában ma a Cseriti az egyik legjobb megoldás a kedvező árú használati cikkek vásárlásához.

Ugyanakkor a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben egyre többen választanak bennünket azok is, aki nemcsak a környezetüket, hanem pénztárcájukat is óvni szeretnék.

Mivel a Cseriti árai a mindenkori használt piaci áraknál átlagosan 35%-kal alacsonyabbak, így a 2011-es indulásunk óta vevőink több mint 780 millió Ft-ot takarítottak meg nálunk.

TOVÁBBADOMÁNYOZÁS

Közhasznú nonprofit társadalmi vállalkozásként működésünk fenntartása és fejlesztése mellett rendszeresen támogatunk civil szervezeteket önkormányzatokat és családokat tárgyi adományokkal.

2023-ban többek között a JCC Budapest - Bálint házzal, az AdományTaxival valamint az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvánnyal szorosan együttműködve igyekeztünk kiemelt segítséget nyújtani a rászorulóknak a fővárosban és vidéken egyaránt.

Emellett az évek óta egyre szélesebb körben működő Felöltöztetünk egy családot programunk keretén belül jelenleg 7 budapesti önkormányzat szociális és családsegítő osztályának az ajánlása által havonta 9 rászoruló családot öltöztetünk fel az üzleteinkben megtalálható jó minőségű szezonális ruhákkal 30-30 ezer Ft értékben.

Támogatott szervezetek:

CÉGADATOK

ReBolt Közhasznú NonProfit Kft.

Kereskedelmi Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

LEVELEZÉSI CÍM

1034 Budapest, Bécsi út 120.

ADÓSZÁM

28774040-2-41

TEL

+36 30 285 2185

E-MAIL

cseriti@cseriti.hu

Elismerések

Figyelő TOP200
Provident
Sokszínűségi Karta

Együttműködő Partnerek

Hungarian Business Leaders Forum
CSR Hungary
Vogel Ügyvédi Iroda
Adatkezelés@ 2024 REBOLT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. – MINDEN JOG FENNTARTVA.