ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

hatályos 2021.08.23. napjától

Az Általános Adatvédelmi Rendelet (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete, a továbbiakban: GDPR) előírásainak megfelelően az alábbi tájékoztatást nyújtjuk a www.cseriti.hu weboldallal (továbbiakban: Weboldal) kapcsolatosan folytatott adatkezelésről.

Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót annak érdekében, hogy megismerje hogyan kezeljük adatait.

Az érintett a Weboldal használatával akként nyilatkozik, hogy 16. életévét betöltötte. 16 éven aluli személy a Weboldal adatkezeléssel érintett funkcióit nem használhatja, tekintettel arra, hogy GDPR 8. cikk (1) bekezdése alapján az adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének engedélye szükséges. Az Adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy életkorát és jogosultságát ellenőrizni, így az érintett szavatol azért, hogy a megadott adatai valósak. A megadott adatok valóságáért az érintett tartozik felelősséggel.

Az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet, hogy a Weboldal egyes funkciói (leadói regisztráció) csak abban az esetben lehetséges, ha az érintett az adatait az Adatkezelő részére megadja, és az adatkezeléshez hozzájárul.

1. Adatkezelő

ReBolt Nonprofit Kft.

székhely: 1036 Budapest, Bécsi út fszt. 5.

cégjegyzékszám: 01-09-373499

adószám: 28774040-2-41

telefon: +36 30 2850030

email: cseriti@cseriti.hu

(továbbiakban: Adatkezelő)

Az Adatkezelő által kezelt személyes adatokat az Adatkezelőnél az Adatkezelő munkavállalói ismerhetik meg a 2. pontban meghatározott adatkezelési cél eléréséhez szükséges mértékben.

2. Az adatkezelés jogalapja célja, időtartama, kezelt adatok köre

Az Adatkezelő a személyes adatokat az alábbi jogalapon, célokból és időtartamig kezeli:

Adatkezelés fajtája

Adományt leadókra vonatkozó adatkezelés

Adatkezelés jogalapja

Az érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont)

Kezelt adatok köre

Név

Lakcím

Email cím

Telefonszám

Adatkezelés célja

Az adományozók nyilvántartása, adományok felvétele, kapcsolattartás

Adatkezelés időtartama

3 hónap

A kötelezően megadandó adatok hiányában az Adatkezelő nem tudja az Érintett által igénybe venni kívánt szolgáltatást nyújtani, tehát nem tudja például az adományt felvenni.

3. Adatfeldolgozók

Adatkezelő az adatokat az adományozók nyilvántartása, a szerződések teljesítése, a weboldal üzemeltetése, valamint a számviteli törvény előírásainak betartása céljából továbbíthatja az alábbi adatfeldolgozók részére.

Az Adatfeldolgozók az adatkezelést az Adatkezelő utasításai szerint végzik, az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhatnak a tudomásukra jutott személyes adatokat kizárólag az Adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatják fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhetnek, továbbá a személyes adatokat az Adatkezelő rendelkezései szerint kötelesek tárolni, megőrizni és törölni. Az adatfeldolgozás során az adatokat az adatfeldolgozók munkavállalói ismerhetik meg.

Adatfeldolgozó neve

Kenessey Tamás, e.v

Adatfeldolgozó címe

2083 Solymár Párkány u. 9.

Adatfeldolgozási tevékenység

Weboldal üzemeltetés

Feldolgozással érintett adatok

Név, cím, telefonszám, email cím, IP cím

Adatfeldolgozó neve

EZIT Kft.

Adatfeldolgozó címe

1132 Budapest Victor Hugo u. 18-22.

Adatfeldolgozási tevékenység

Webhoszting szolgáltatás

Feldolgozással érintett adatok

Név, cím, telefonszám, email cím, IP cím

4. Adattovábbítás

Az Adatkezelő az adatokat harmadik személynek nem továbbítja.

5. Profilalkotás

Az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet, hogy a Weboldal használata (böngészés, vásárlás) során profilalkotást és/vagy automatizált döntéshozatalt nem végez.

6. A weboldal használatával és működésével kapcsolatos technikai jellegű adatkezelés

A honlap sütiket és hozzá hasonló technológiákat használ az eljárások megfelelő működésének biztosítása és az online applikációk használatával összefüggő élmény javítása érdekében. Ez a tájékoztató részletes információkat nyújt a sütikről és a hozzá hasonló technológiákról, illetve arról, hogyan használja és kezeli őket a honlap.

Meghatározások

A sütik olyan rövid szövegrészletek (betűk és/vagy számok), melyek lehetővé teszik a webszerver számára, hogy a clienten (illetve böngészőben) elmentsék az ugyanazon honlap látogatása során újból (munkarész sütik) vagy a későbbiekben, akár napokkal későbbi látogatás során is felhasználható információkat (tartós sütik). A sütiket, a felhasználó preferenciájától függően, a böngésző menti el az adott eszközön (számítógép, tablet, okostelefon).

Ehhez hasonló technológiák, úgy mint a web beacon (webjelzők), átlátszó GIF-ek és a HTML5-tel bevezetett helyi tár minden formája felhasználható a felhasználó viselkedésével és a szolgáltatások felhasználásával kapcsolatos információk összegyűjtésére.

A Tájékoztató a továbbiakban a sütiket és az összes, hozzá hasonlóan használt technológiát "süti" néven említi.

Süti típusok

A sütik tulajdonsága és felhasználása alapján az alábbi kategóriák különböztethetőek meg:

  • Feltétlenül szükséges sütik: a Honlap megfelelő működése szempontjából elengedhetetlen sütik, melyek a bejelentkezés és a honlap bizalmas funkcióiba történő belépés kezeléséhez szükségesek. A süti élettartama szigorúan a munkamenetre korlátozódik (a böngésző bezárásával törlődnek).
  • Elemző és szolgáltatási sütik: a honlap látogatottságával és használatával összefüggő információk összegyűjtésére és elemzésére szolgálnak, névtelenül. Ezek a sütik a felhasználó azonosítása nélkül lehetővé teszik például annak mérését, hogy az adott felhasználó a későbbi időpontokban kapcsolódik-e a honlapra. Ezen kívül lehetővé teszik a rendszer monitorálását, illetve teljesítményének és felhasználhatóságának javítását. Lehetőség van a sütik kiiktatására a működés elvesztése nélkül.
  • Profil sütik: olyan tartós sütik, amelyeket (névtelenül vagy névvel) a felhasználó preferenciáinak felismerésére, illetve böngészési élményének javítására használnak. A Honlap nem használ ilyen típusú sütiket.

A cookiek hossza

Néhány süti (munkameneti süti) csak a böngésző bezárásig vagy a logoutparancs elvégzéséig marad aktív. Más sütik "túlélik" a böngésző bezárását és a felhasználó későbbi látogatása során is rendelkezésre állnak.

Ezek az ún. tartós sütik és hosszukat a szerver határozza meg létrehozásuk pillanatában.

Néhány esetben lejárati határidő van kitűzve, más esetekben hosszuk korlátlan idejű.

Honlapunk nem használ tartós sütiket.

A sütik kezelése

A felhasználó, saját böngészőjének beállításaival dönthet arról, hogy elfogadja vagy sem a sütik használatát.

Figyelem: a műszaki sütik teljes vagy részleges kiiktatása veszélybe sodorhatja a honlap szolgáltatásainak regisztrált felhasználók részére fenntartott használatát. Fontos információ: a reklám tartalmak igénybevétele a sütik teljes kiiktatása esetén is lehetséges.

"Harmadik felek" sütijeinek kiiktatása nem veszélyezteti a böngészést.

A beállítás eltérő módokon megadható a különböző holnapokhoz és applikációkhoz. A böngészők eltérő beállításokat tesznek lehetővé a "tulajdonosi" és "harmadik felek" sütijeihez.

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu

Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-honlapak-tarolnak-szami

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/kb/278835

Opera: http://help.opera.com/Windows/10.00/hu/cookies.html

Safari: https://support.apple.com/hu-hu/HT201265

Harmadik felek sütije

Egy honlap látogatása során sütiket kaphat a látogató mind a látogatott oldalról ("üzemeltető"), mind más szervezetek által ("harmadik felek") kezelt oldalakról. Erre egyértelmű példák a Facebook oldal "social plugin"-jei. Ezek a látogatott oldal olyan részei, amelyeket közvetlenül az adott oldal generál és a vendéglátó oldalba vannak beépítve. A social pluginek legáltalánosabb használatának célja bizonyos tartalmak közösségi oldalakon történő megosztása.

Ezeknek a plugineknek a jelenléte a harmadik felek által kezelt oldalakról, illetve azok felé történő sütik továbbításáról szólnak. A "harmadik felek" által összegyűjtött információk kezelését az arra vonatkozó tájékoztató tartalmazza, melyet fontos elolvasni. A nagyobb átláthatóság és kényelem érdekében a sütik kezelésének módjával kapcsolatos webcímek a következők:

Google Analytics

A honlap tartalmaz néhány, a Google Analytics által továbbított elemet is, mely a Google, Inc. által nyújtott, a weboldal látogatottság elemzésével kapcsolatos szolgáltatás. Ebben az esetben is harmadik felek által összegyűjtött és névtelenül kezelt sütikről van szó, melyek célja a vendéglátó oldal monitorálása és javítása (szolgáltatási sütik).

A Google Analytics a "sütiket" a honlap használójának viselkedésével kapcsolatos információk céljából gyűjti össze és elemzi névtelen formában (beleértve a felhasználó IP címét is). Ez a honlap nem használ (és nem engedi, hogy harmadik felek használják) a Google elemzési eszközét a személyes azonosító adatok monitorálásához vagy összegyűjtéséhez.

A Google nem társít IP címet semmilyen más, a Google birtokában lévő adathoz, illetve nem próbálja az IP címet a felhasználó személyazonosságához társítani. Google ezeket az információkat harmadik felekkel is közölheti a törvény által előírt esetekben vagy ahol harmadik felek kezelik az adott információkat Google nevében.

További információért látogasson el az alábbi linkre:

https://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/partners/

A felhasználó szelektív módon kiiktathatja a Google Analytics működését úgy, hogy böngészőjébe telepíti a Google által szolgáltatott opt-out elemet. A Google Analytics működésének kiiktatásához látogasson el az alábbi linkre:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

A weboldal a következő sütiket használja:

Süti neve

gastby-gdpr-google-analytics

Célja

A Google Analytics szolgáltatás biztosítása

Mennyi ideig tárolja az adatot?

30 nap

7. Az érintett jogai, jogorvoslati lehetőségek

Hozzáférés joga: az Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől tájékoztatást kérjen arról, hogy személyes adatai kezelése az Adatkezelőnél folyamatban van-e. Az érintett jogosult az Adatkezelő által kezelt személyes adataihoz hozzáférni.

Az Érintett jogosult továbbá hozzáférni azokhoz az információkhoz is, melyeket jelen tájékoztató tartalmaz.

Helyesbítéshez való jog: az Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, vagy a hiányos személyes adatok kiegészítését kérje.

Törléshez (“elfeledtetéshez”) való jog: az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat. Törlési kérelem esetén az Adatkezelő megvizsgálja, hogy az adatkezelésnek mi a pontos jogalapja (van-e a hozzájáruláson kívül más jogalapja), és ha a törlés feltételei fennállnak törli az adatokat. Törlés esetében az Adatkezelő gondoskodik arról, hogy mindazok töröljék az adatokat, akikhez az adat az Adatkezelőn keresztül eljutott.

Korlátozáshoz való jog: az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezelés korlátozását kérje, ha vitatja az adatkezelés pontosságát, jogellenes adatkezelés esetén az adatok törlését ellenzi, az adatkezelőnek már nincs szüksége az adatra de az érintett igényli azokat jogérvényesítés céljából, vagy az érintett a tiltakozási jogával ért az adatkezelés ellen. A korlátozás feloldásáról az Adatkezelő az Érintettet előzetesen tájékoztatja. Az Adatkezelő tájékoztatja valamennyi címzettet a korlátozásról, akivel a személyes adatot közölték.

Adathordozhatósághoz való jog: az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, ezeket másik adatkezelőnek továbbítsa (vagy továbbíttassa az adatkezelővel ha ez technikailag megvalósítható). Ez a jog abban az esetben illeti meg az Érintettet, ha az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Tiltakozáshoz való jog: az Érintett jogosult arra, hogy saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon az adatkezelés ellen, ha az közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges, vagy ha az adatkezelés jogalapja az Adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdeke (ideértve a profilalkotást is).

Az Adatkezelő direkt marketing (reklámajánlatok küldése) és profilalkotási tevékenységével kapcsolatban az érintett bármikor tiltakozhat

Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt (indokolatlan késedelem nélkül), legfeljebb azonban 30 napon belül az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadja a kért tájékoztatást, illetve a hozzájárulás visszavonása esetén törli az adatokat. Az Adatkezelő helyesbítés, törlés esetén minden olyan címzettet tájékoztat, akivel az adatot közölték.

Ha az Adatkezelő az érintett kérésének nem tud eleget tenni, erről az Érintettet 30 napon belül tájékoztatja.

Az Adatkezelő tájékoztatja az érintetteket, hogy az adatok kezeléséhez történő hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Az érintett adatkezeléshez kapcsolódó jogait az Adatkezelő 1. pontban meghatározott elérhetőségein gyakorolhatja.

Az érintett jogorvoslati igénye esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11, postacím: 1374 Budapest, Pf.: 603., www.naih.hu, telefon: +36 (1) 391-1400, fax: +36 (1) 391-1410, ugyfelszolgalat@naih.hu), vagy választása szerint az Adatkezelő székhelye, az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszékhez fordulhat.

7. Adatbiztonság

Adatkezelő az adatkezelést akként végzi, hogy annak során biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. Adatkezelő az adatokat a technológia állásának leginkább megfelelő információtechnológiai megoldásokkal védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az érintett által a regisztráció során létrehozandó felhasználói fiók az érintett által megadott jelszóval védett.

Adatkezelés@ 2021 REBOLT KERESKEDELMI NONPROFIT KFT. – MINDEN JOG FENNTARTVA.